Natuur en Milieu

CO2 bijdrage

Motorrijden en ons dagelijks leven in de westerse wereld heeft grote invloed op ons klimaat. Met vrijwel alles wat we doen,
genereren we grote hoeveelheden broeikasgassen. Neem bijvoorbeeld alle vormen van vervoer, de bereiding van voedsel of de productie van goederen. Het kost allemaal energie en daarbij komt CO2 vrij.

CO2 is de grootste veroorzaker van het broeikaseffect. De term klimaatneutraal wordt gebruikt voor activiteiten, producten en organisaties die geen negatieve impact hebben op het klimaat. Dit kan zijn omdat er geen broeikasgassen zoals CO2 vrijkomen of omdat de vrijgekomen broeikasgassen worden gecompenseerd.

Compensatie van CO2 emissies kan op diverse manieren plaatsvinden:
•    Door voorkoming van CO2 uitstoot elders, bijvoorbeeld door te investeren in duurzame energie opwekkingsprojecten.
•    Door opname van CO2 uit de atmosfeer elders op aarde, bijvoorbeeld door groeiend bos;
•    Door het opkopen van CO2 vergunningen en nietig te laten verklaren bij de Europese Unie, worden deze vergunningen schaars.

Motorkledingwinkel.nl gaat haar maatschappelijke verantwoording niet uit de weg, dus compenseren wij onze CO2 uitstoot.
Dit houdt in dat wij compenseren voor het gebruik van:
•    Elektra
•    Gas
•    Brandstof voor het woon-werk verkeer (incl. openbaar vervoer) van onze medewerkers
Om de CO2 uitstoot die voortkomt uit onze bedrijfsvoering te compenseren steunen wij het initiatief van de http://www2.natuurenmilieu.nl/themas/energie/co2markt/

CO2 markt:
Natuur en Milieu is gestart met een nieuwe en unieke vorm van klimaatcompensatie: de CO2markt. Op deze markt kunnen particulieren en bedrijven CO2-uitstootrechten van de Europese industrie wegkopen en deze rechten laten vernietigen.

Elk verkocht recht voorkomt dat er een ton CO2 de lucht in gaat en pakt de uitstoot bij de bron - in Europa - aan. Het unieke aan de CO2markt is dat de klimaatcompensatie plaatsvindt binnen het Europese Emissiehandelsysteem. Daarmee is CO2markt betrouwbaar en doeltreffend.

CO2markt ontwikkelt geen losse projecten in verre landen voor het terugdringen van CO2, zoals veel andere aanbieders van klimaatcompensatie doen. CO2markt plant geen bomen in ontwikkelingslanden, maar zorgt voor minder CO2 uitstoot binnen Europa door gebruik te maken van het Europese emissiehandelssysteem. Dit Europese systeem voor het terugdringen van de CO2-uitstoot van de Europese industrie en energiebedrijven bestaat al sinds 2005, is betrouwbaar en wordt voor de overheid gecontroleerd door onafhankelijke instanties.

Natuurlijk is Natuur en Milier aangesloten bij het CBF keurmerk voor goede doelen. Dit betekend dat er een uitstekende verdeel sleutel is tussen opbrengsten en uitgaven. En het belangrijkste dat de controle hierop is.

Uw bijdrage:
Het compenseren van de CO2 vinden we zo belangrijk dat we onze klanten willen activeren dit ook te doen.
We geven onze klanten de mogelijkheid om de CO2 uitstoot te compenseren die het gevolg is van het afleveren van het postpakket. Aan het begin van het afrekenproces kun je ervoor kiezen of je wel of niet voor de bezorging wilt compenseren. Deze kosten zijn 0,50 eurocent per bestelling.

Voelt u zich toch meer betrokken bij de CO2 uitstoot dan bieden wij de mogelijkheid om uw aankoop geheel CO2 arm te leveren. Dit houd dus in dat op de gekochte goederen het co2 is gecompenseerd en is afgedragen.
Aan de hand van een rekenhulp (link volgt) bereken wij volgens het aantal gereden kilometers en compenseren hierover. Uw afdracht is direct  zichtbaar aan de co teller op http://www2.natuurenmilieu.nl/home/

Standaard staat deze optie aangevinkt. Motorkledingwinkel.nl zorgt vervolgens voor de aankoop van CO2 contracten bij de Co2markt.eu. Een vrijwillige keus voor klant, maar een extra goed gevoel van binnen.

Gratis Verzending!

Alle topmerken onder 1 dak

Veilig betalen

Track & Trace verzenden

14 dagen bedenktijd

Sparen voor korting
 
CO2 Vriendelijk

klantenbeoordelingen

Veilig betalen en Veilig verzenden

Partner Points

Adres:

Telfordstraat 16
8013 RM 
Zwolle 


Volg ons ook op:
Volg ons op Facebook  Volg ons op Twitter  Volg ons op Google Plus