Definitites en begrippen van motorkledingwinkel.nla naar Buitenstof

Buitenstof
ES | Protectie
Isolatie
Kenmerken
Opbergmogelijkheden
Pasvorm
Protectie
Ventilatie
Verstelmogelijkheden
Voering
Waterdichtheid & Ademendheid
Zichtbaarheid

Buitenstof definities

memory JQD
Deze stof wordt gebruikt voor functional underwear op plaatsen waar u waarschijnlijk het meeste transpireert. Het zorgt ervoor dat vocht extra snel wordt afgevoerd voor een aangename lichaamstemperatuur.

X-lite rundleder
X-lite is een embossed leersoort, wat inhoudt dat er een nerf is aangebracht op de oppervlakte. Doordat X-lite heel zacht aanvoelt, draagt het lekker, waarbij het extreem goede protectie biedt.
 

PWR|wax 1200D
Dit PWR|shell materiaal heeft een wax coating voor een licht matte uitstraling. 1200D biedt de hoogste weerstand tegen scheuren.

PWR|fleece ribstop double face
Deze gebonden variant van PWR|ribstop fleece isoleert zelfs nog beter. Fleece biedt warmte en droogte bij koude ritten, doordat vocht van het lichaam wordt afgevoerd en het weefpatroon zorgt voor sterke isolatie. Double-face betekent dat beide zijdes van de fleece het kruislingse ribstop weefpatroon hebben, waardoor het nog slijtvaster wordt.
 

Hypalon
Dit sterke synthetische rubber, dat bekend staat om zijn resistentie tegen chemicalieën, extreme temperaturen en ultraviolet licht, wordt door REV'IT! gebruikt om mooie details in de kleding aan te brengen.

PWR|fleece ribstop
Fleece is een zachte lichtgewicht stof, die voornamelijk uit polyester bestaat. Fleece biedt warmte en droogte bij koude ritten, doordat vocht van het lichaam wordt afgevoerd en het weefpatroon zorgt voor sterke isolatie. Deze fleece dankt zijn naam aan het kruislingse ribstop weefpatroon, waardoor de fleece zeer moeilijk scheurt.

PWR|shell 750D met Teflon® coating
Dit materiaal is de REV'IT! versie van Cordura®. Gemaakt van 100% polyamide garens, combineert PWR|shell de beste eigenschappen van Cordura® - hoog smeltpunt, enorme scheurbestendig- en slijtvastheid en uitstekende duurzaamheid - met de unieke REV'IT! design handtekening. PWR|shell biedt hoogwaardige protectie voor iedere motorrijder. De water- en vuilafstotende Teflon® coating zorgt dat vuil zich moeilijk aan het materiaal kan hechten of er zelfs in kan doordringen. Zo blijft uw kleding schoon.

Cordura® 1000D ribstop met Teflon® coating
Duurzaamheid en slijtvastheid, in een speciaal ribstop weefpatroon, zijn de bepalende eigenschappen van Cordura® van DuPontTM Dikke versterkte draden worden op vaste afstanden verweven met de stof, in een kruislings patroon dat bekend staat als ribstop. Hierdoor is Cordura® driemaal sterker dan standaard nylon. Dankzij het smeltpunt op 210ºC is het bestand tegen hoge temperaturen. Kleding met Cordura® biedt jarenlange bescherming en draagcomfort, terwijl de water- en vuilafstotende Teflon® coating zorgt dat vuil zich moeilijk aan het materiaal kan hechten of er zelfs in kan doordringen. Zo blijft uw kleding schoon. 1000D biedt de hoogste slijtvastheid.

PWR|nylon 190T met PU coating
Dit materiaal is een PVC vrije lichtgewicht nylon met een EN 343 certificering. Het is 100% waterproof en ademend, met een polyuethaan coating voor extra duurzaamheid.
 

GORE-TEX® Pro Shell stretch 3L
Dit Pro Shell laminaat is op een stretch wijze geweven en biedt daardoor bewegingsvrijheid, terwijl het toch alle voordelen heeft van de GORE-TEX® Pro Shell 3-Layer technologie.

PWR|Kevlar stretch
Dit PWR|shell stretchmateriaal heeft aramide en nylon vezels voor extra sterkte.
PWR|shell 330D met Teflon® coating
Dit materiaal is de REV'IT! versie van Cordura®. Gemaakt van 100% polyamide garens, combineert PWR|shell de beste eigenschappen van Cordura® - hoog smeltpunt, enorme scheurbestendig- en slijtvastheid en uitstekende duurzaamheid - met de unieke REV'IT! design handtekening. PWR|shell biedt hoogwaardige protectie voor iedere motorrijder. De water- en vuilafstotende Teflon® coating zorgt dat vuil zich moeilijk aan het materiaal kan hechten of er zelfs in kan doordringen. Zo blijft uw kleding schoon.

2-laags WindBarrier®
Deze stretch buitenstof heeft het REV'IT! WindBarrier® membraan aan de binnenzijde gelamineerd om de wind te blokkeren en water tegen te houden.

Odessa rundleder
Het zeer hoogwaardige volnerf Odessa rundleder is getrommeld en behandeld met wax, wat het een authentiek uiterlijk geeft. Bovendien voelt Odessa extra zacht aan, waardoor het zeer geschikt is om in motorkleding te gebruiken.

Grip rundleder
Volnerf Grip rundleder is een zgn. pull-up ledersoort: leer dat lichter wordt als het opgerekt wordt. Hierdoor heeft het leer een zeer natuurlijke uitstraling; hoe vaker Grip gedragen wordt, des te zichtbaarder de nerven worden. Grip is ontwikkeld om in de loop van de tijd een gebruikte, doorleefde uitstraling te krijgen. Grip wordt afgewerkt met een beschermende oppervlaktebehandeling met wax.

PWR|shell 750D stretch met Teflon® coating
De stretch variant van de PWR|shell stof. Biedt maximale elastische steun aan het lichaam onder race omstandigheden. De water- en vuilafstotende Teflon® coating zorgt dat vuil zich moeilijk aan het materiaal kan hechten of er zelfs in kan doordringen. Zo blijft uw kleding schoon.

mat polyester 450D

WINDSTOPPER® Soft Shell 3L next to skin stretch in 4 richtingen
WINDSTOPPER® stoffen bieden zachte, lichtgewicht, volledig winddichte protectie in een veelzijdig en duurzaam kledingstuk. Dankzij de totale winddichtheid en maximale ademendheid houden kleding en accessoires met WINDSTOPPER® technologie u langer comfortabel in allerhande weersomstandigheden en bij diverse activiteiten. Voor WINDSTOPPER® stoffen wordt een speciaal membraan gelamineerd aan diverse functionele stoffen, die worden geselecteerd voor het gebruik van het eindproduct. WINDSTOPPER® Soft Shell 3L next to skin stretch in 4 richtingen heeft een zachte gebreide oppervlakte met stretch naar alle kanten en is extreem ademend.

COOLMAX®
COOLMAX® is een hightech stof die speciaal gemaakt is om dragers droog en comfortabel te houden. COOLMAX® stoffen worden gemaakt van polyester vezels met een vergrootte oppervlakte. Deze speciale multi-channel vezels vormen een transportsysteem dat transpiratievocht van de huid afvoert naar de buitenlaag van de stof, waar het snel kan verdampen. Dit geeft de drager een koel, comfortabel gevoel.

PWR|shell polycotton
De kwaliteiten van de Polyamide garens die worden gebruikt in PWR|shell (scheur- en slijtvast) worden gecombineerd met katoen voor een prettig gevoel van de stof. De stof heeft een wat matte glans.

Nylon ribstop
Nylon Ribstop is een lichtgewicht nylon stof, geweven in een speciaal ribstop patroon. Bij het weven worden dikke versterkte draden op vaste afstanden verweven met de stof, in een kruislings patroon. Dit verbetert de scheur- en slijtvastheid van de stof aanzienlijk, wat nylon ribstop extreem duurzaam maakt.

WINDSTOPPER® Soft Shell 3L ribstop stretch
WINDSTOPPER® stoffen bieden zachte, lichtgewicht, volledig winddichte protectie in een veelzijdig en duurzaam kledingstuk. Dankzij de totale winddichtheid en maximale ademendheid houden kleding en accessoires met WINDSTOPPER® technologie u langer comfortabel in allerhande weersomstandigheden en bij diverse activiteiten. Voor WINDSTOPPER® stoffen wordt een speciaal membraan gelamineerd aan diverse functionele stoffen, die worden geselecteerd voor het gebruik van het eindproduct. Bij WINDSTOPPER® Soft Shell 3L ribstop stretch is de WINDSTOPPER® technologie toegepast op een slijtvaste buitenstof van ribstop stretch nylon, gecombineerd met een warme, zachte microfleece achterkant.

Zekere grip
Sure grip stof of leer heeft een print met een speciale structuur, die zorgt voor een goede, zekere grip bij het rijden onder zwaardere omstandigheden.

'old' rundleder
Deze kwalitatieve, volnerf ledersoort ziet er uniek uit met een zeer subtiel twee kleuren effect. Hoe vaker 'old' rundleder wordt gedrager, hoe lekkerder het zit en hoe mooier het wordt.

Cordura® 500D ribstop met Teflon® coating
Duurzaamheid en slijtvastheid, in een speciaal ribstop weefpatroon, zijn de bepalende eigenschappen van Cordura® van DuPontTM Dikke versterkte draden worden op vaste afstanden verweven met de stof, in een kruislings patroon dat bekend staat als ribstop. Hierdoor is Cordura® driemaal sterker dan standaard nylon. Dankzij het smeltpunt op 210ºC is het bestand tegen hoge temperaturen. Kleding met Cordura® biedt jarenlange bescherming en draagcomfort, terwijl de water- en vuilafstotende Teflon® coating zorgt dat vuil zich moeilijk aan het materiaal kan hechten of er zelfs in kan doordringen. Zo blijft uw kleding schoon.

Air stretch mesh
Gebreide stof met een open structuur voor ventilatie onder het rijden, gecombineerd met een stretch garen voor meer draagcomfort.
schoeller®-dynamic met schoeller® NanoSphere®

Mat polyester 450D EN471
EN471 is een Europese norm voor de materialen, kleur en weerkaatsingsgraad van beschermende kleding. Doel van de norm is om de drager van beschermende kleding zeer zichtbaar te maken zowel in daglicht, als bij verlichting door koplampen.

Elk leder
Deze volnerf ledersoort heeft een zeer kenmerkende glanzende uitstraling. In het begin voelt Elk leder wat stijf aan en moet het echt ingedragen worden. Maar hoe vaker het gedragen wordt, hoe comfortabeler het voelt en hoe mooier het wordt.

High density mesh
De hoge dichtheid waarmee deze mesh stof wordt geweven, biedt extra bescherming en maakt de stof slijtvaster.
stretch in 4 richtingen

Nano silver mesh
De minieme zilveren deeltjes in het garen van deze mesh zorgen ervoor dat reuk verdreven wordt en de mesh snel absorbeert en droogt. Daarom is deze mesh uitermate geschikt voor functional underwear.

Cordura® 1200D

Cordura® 1000D met Teflon® coating
Duurzaamheid en slijtvastheid zijn de bepalende eigenschappen van Cordura® van DuPontTM. Cordura® is driemaal sterker dan standaard nylon. Dankzij het smeltpunt op 210ºC is het bestand tegen hoge temperaturen. Kleding met Cordura® biedt jarenlange bescherming en draagcomfort, terwijl de water- en vuilafstotende Teflon® coating zorgt dat vuil zich moeilijk aan het materiaal kan hechten of er zelfs in kan doordringen. Zo blijft uw kleding schoon. 1000D biedt de hoogste slijtvastheid.

Neopreen
Neopreen is een synthetisch rubber dat zeer geschikt is om in beschermende kleding te worden verwerkt. Het is slijtvast, resistent tegen chemicaliën, waterproof en een beetje rekbaar en veerkrachtig.
suède met WR nabehandeling

GORE-TEX® Taslan 2L
GORE-TEX® Performance Shells zijn ontwikkeld voor ademend comfort en duurzame water- en windproof bescherming voor tourrijders. In deze 2-laags constructie is een GORE-TEX® membraan verbonden met de buitenstof, om Taslan de perfecte optie te maken om te touren.

PWR|wax 500D
Dit PWR|shell materiaal heeft een wax coating voor een licht matte uitstraling.

WINDSTOPPER® Soft Shell 3L
WINDSTOPPER® stoffen bieden zachte, lichtgewicht, volledig winddichte protectie in een veelzijdig en duurzaam kledingstuk. Dankzij de totale winddichtheid en maximale ademendheid houden kleding en accessoires met WINDSTOPPER® technologie u langer comfortabel in allerhande weersomstandigheden en bij diverse activiteiten.
Voor WINDSTOPPER® stoffen wordt een speciaal membraan gelamineerd aan diverse functionele stoffen, die worden geselecteerd voor het gebruik van het eindproduct.

Voor maximaal draagcomfort gebruikt REV’IT! de WINDSTOPPER® technologie met Softshell buitenstoffen (zeer slijtvaste polyester stoffen, met een warme, zachte microfleece achterkant) die extreem licht van gewicht zijn en het ultieme bieden aan draagcomfort.

Geitenleder met WR nabehandeling
Gelooid geitenleder wordt gezien als extreem duurzaam en wordt vaak gebruikt voor handschoenen en andere producten die zacht moeten aanvoelen.

Geitenleder met een WR nabehandeling heeft een proces ondergaan dat het water- en vuilafstotend maakt. De WR nabehandeling wordt op moleculair niveau aan de stof gebonden en verbetert daarmee de natuurlijke water- en vuilafstotendheid van de stof zonder dat het uiterlijk, gevoel of ademendheid van de stof worden aangetast.

PWR|shell mesh
Deze PWR|shell stof is gebreid in een open structuur, voor ademendheid en flexibiliteit, wat zowel het comfort als de veiligheid waarborgt.

Kangoeroe leder
Vergeleken met rundleder staat kangoeroe leder specifiek bekend om zijn lichtere gewicht en hogere slijtvastheid. Dit geeft betere valbescherming.

Schoeller®-dynatec®
Schoeller®-dynatec® is speciaal ontwikkeld voor het maken van motorkleding. Het heeft een hoge slijtvastheid, biedt comfort en is gemakkelijk in onderhoud.

Coslan
Deze stretch stof wordt toegepast op plaatsen waar extra bewegingsvrijheid wortd verlangd, zonder daarbij de bescherming uit het oog te verliezen.

Dynax 1500D
Dynax 1000D bestaat uit een mix van kwalitatieve garens met een onderscheidende uitstraling, heeft een hoog smeltpunt, fantastische scheurbestendig- en slijtvastheid en biedt hoogwaardige protectie voor iedere rijder. 1500D biedt de hoogste scheurbestendigheid.

Oxford Nylon
Deze nylon stof is geweven in het speciale Oxford patroon, om protectie en duurzaamheid te verhogen op een stijlvolle wijze.

Volnerf rundleder
Volnerf leder is een van de beste leersoorten die er te koop is. Het kan gemaakt worden van diverse dierenhuiden, maar koeienhuid komt het meeste voor. Volnerf leder is gewild dankzij zijn uitstekende ademendheid en slijtvastheid. Bovendien hoeven de dierenhuiden voor volnerf leder niet zo zeer bewerkt te worden. Zoals bij een spijkerbroek, gaat kleding van volnerf leder lekkerder zitten naarmate je het langer draagt. Het wordt zachter en sommigen zeggen dat het zelfs mooier wordt als het ouder wordt.

Suède
Suède is een leersoort met een ruwe afwerking. Dankzij de samenstelling en open porieën, kan suède snel vocht absorberen. Wij gebruiken suède als vizierwisser op onze handschoenen, waarbij we dankbaar gebruik maken van het absorptievermogen om je gezichtsveld helder te houden.

Pittards® geitenleer microvent Digital™ WR100X
Microvent is de meest recente driedimensionale weeftechniek van Pittards®, verkrijgbaar bij sportief volnerf leder. Microvent geeft een aanzienlijk betere ademendheid dan standaard performance leersoorten, wat zorgt voor verbeterd comfort. Microvent combineert deze unieke ademendheid met alle technische karakteristieken waar Pittards® WR100X leder om bekend staat: lage opname van water en transpiratie, geweldige grip, sneldrogend en blijvende zachtheid.

Mirage Performance rundleder
Zoals de Embo en Monaco versies, is Mirage Performance rundleder een leersoort met een gecorrigeerde nerf, met een glad oppervlak en vrij van onvolkomendheden. Sterk en duurzaam, perfect voor welke manier van rijden dan ook.

Lexane
Lexane is een waterproof flexibele stof, die in REV'IT! kleding wordt gebruikt om te zorgen voor waterdichtheid en een mogelijkheid om de elementen te weerstaan, terwijl de bewegingsvrijheid wordt behouden.

Schoeller®-keprotec® stretch
Schoeller®-keprotec® stretch is een high-tech stof, gemaakt van versterkte aramide vezels, die extreem slijt- en trekvast is. Het wordt al meer dan 17 jaar gebruikt bij het maken van motorkleding en is een goede vervanger van leer. De stof is vochtregulerend en heeft een hoog draagcomfort.

Monaco Performance rundleder
Bij deze volnerf leersoort is niet alleen de oppervlakte geschuurd om onvolkomendheden te corrigeren, het is ook verstevigd om deprestatie te verbeteren voor het rijden op het circuit of op de weg. Het is duurzaam en biedt extreem goede bescherming.

WR nabehandeling
Een stof met een WR nabehandeling heeft een proces ondergaan dat het water- en vuilafstotend maakt. De WR nabehandeling wordt op moleculair niveau aan de stof gebonden en verbetert daarmee de natuurlijke water- en vuilafstotendheid van de stof zonder dat het uiterlijk, gevoel of ademendheid van de stof worden aangetast.

Dynax 1000D
Dynax 1000D bestaat uit een mix van kwalitatieve garens met een onderscheidende uitstraling, heeft een hoog smeltpunt, fantastische scheurbestendig- en slijtvastheid en biedt hoogwaardige protectie voor iedere rijder.

PWR|shell 1200D stretch
De stretch variant van de PWR|shell stof. Biedt maximale elastische steun aan het lichaam onder race omstandigheden.

High density polyester 600D
Deze stof is gemaakt van polyester garens verweven met een fijnere polyester draad om een hoge dichtheid te creëren die de protectie verhoogt en de stof slijtvaster maakt.

Nylon Taffeta 190T
Een voeringstof gemaakt van Nylon garens. Deze voering isoleert goed en helpt de kleding waterbestendig te maken.

Polyester 600D EN471
Deze stof gemaakt van polyester garens is een perfecte vormvaste oplossing voor delen met een lagere kans op impact, waarbij het comfort van de rijder gewaarborgd wordt.
EN471 is een Europese norm voor de materialen, kleur en weerkaatsingsgraad van beschermende kleding. Doel van de norm is om de drager van beschermende kleding zeer zichtbaar te maken zowel in daglicht, als bij verlichting door koplampen.

Automan stretch
Automan stretch stof wordt gebruikt om de protectie tijdens het rijden te waarborgen, maar met een vormvast en elastisch silhouette dat maximaal comfort geeft.

Polyester 600D
Deze stof gemaakt van polyester garens is een perfecte vormvaste oplossing voor delen met een lagere kans op impact, waarbij het comfort van de rijder gewaarborgd wordt.

Schoeller®-dynamic
Een comfortabele all-round stof voor elk seizoen, schoeller®-dynamic is permanent elastisch, duurzaam en ademend. Met sneldrogende eigenschappen en een goede vormvastheid, is deze stof geweldig voor het rijden in diverse weersomstandigheden en andere uitdagende situaties.

Lorica®
Lorica® wordt gemaakt van microvezels die het materiaal eigenschappen geven die lijken op die van echt leder, inclusief een lederlook. Dit materiaal dat weinig onderhoud behoeft is minder sterk dan leer, maar zachter en lichter, met een constante materiaaldikte wat ervoor zorgt dat het zich makkelijker laat verwerken.

Kevlar®
Kevlar® is een van de sterkste materialen die verkrijgbaar is, geweven van aramide en nylon vezels. Het extreem sterke en slijtvaste materiaal is perfect geschikt voor gebruik in motorkleding, vooral op plaatsen waar de motorrijder kwetsbaar is. Kevlar® is vijf maal sterker dan staal.

Softshell
Dit innovatieve, technisch geweven materiaal heeft drie functionaliteiten in slechts een laag: isolatie, waterdichtheid en ademendheid.

Karvin rundleder (met PU coating)
Karvin rundleder biedt al het comfort en de bescherming van rundleder, maar er wordt een PU laag op de bovenkant aangebracht wat het leder waterafstotend en waterdicht maakt. Dit zorgt voor comfortabel rijden in natte weersomstandigheden.

Geitenleder
Gelooid geitenleder wordt gezien als extreem duurzaam en wordt vaak gebruikt voor handschoenen en andere producten die zacht moeten aanvoelen.

Dynax mesh
Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige Polyamide garens met een open structuur die zorgen voor een goede ventilatie tijdens het rijden. Dynax mesh heeft een hoog smeltpunt, fantastische scheurbestendig- en slijtvastheid en biedt hoogwaardige protectie in warme weersomstandigheden.

Pampas rundleder (met PU coating)
Pampas rundleder biedt het comfort en de bescherming van rundleder, maar er wordt een PU coating aan toegevoegd wat het leder uitstekend waterafstotend en waterdicht maakt. Dit zorgt ervoor dat u comfortabel kunt rijden in natte weersomstandigheden.

Augustini volnerf rundleder
Dit kwalitatieve volnerf rundleder is extreem duurzaam en ademend, wat zorgt voor een combinatie van comfort en bescherming, hoe lang een rit ook duurt.

Schoeller® NanoSphere®
Deze revolutionaire nabehandeling zorgt ervoor dat vuil en water zich moeilijk hechten aan of binnendringen in materialen, wat de kleding schoon en droog houdt. Dankzij dit innovatieve nieuwe proces kunnen we onze kleding in een aantal heldere kleuren brengen, wat de zichtbaarheid van de rijder verbetert en dus ook de veiligheid.

PWR|shell 750D
Dit nieuwe materiaal is de REV'IT! versie van Cordura®. Gemaakt van 100% polyamide garens, combineert PWR|shell de beste eigenschappen van Cordura® - hoog smeltpunt, geweldige scheurbestendig- en slijtvastheid en uitstekende duurzaamheid - met de unieke REV'IT! design handtekening. PWR|shell biedt hoogwaardige protectie voor iedere motorrijder.

Cordura® 500D
Duurzaamheid en hoge slijtvastheid zijn de belangrijkste kenmerken van deze kwalitatief hoogwaardige stof van DuPontTM. Cordura® is 3x scheurbestendiger en 3x meer slijtvast dan gewone nylon. Het smeltpunt bij 210ºC zorgt dat de stof bestand is tegen hoge temperaturen. Kleding van Cordura® biedt dus jarenlang bescherming en comfort.

French cowhide
Dit getrommeld rundleder biedt de protectie en draagbaarheid van normaal rundleder en is verkrijgbaar in vele aantrekkelijke kleuren

Albany rundleder (met PU coating)
Albany rundleder biedt al het comfort en de bescherming van rundleder, maar er wordt een PU laag op de bovenkant aangebracht wat het leder waterafstotend en waterdicht maakt. Dit zorgt voor comfortabel rijden in natte weersomstandigheden.

3D gelamineerde stof
Bij deze behandeling worden diverse materialen middels een warmtebehandeling op elkaar gelamineerd, waardoor stiknaden vermeden worden. Deze lamineer technologie geeft nieuwe mogelijkheden voor productontwerp en functionaliteiten en verhoogt de veiligheid door het vermijden van de kwetsbare gaatjes in gestikte naden. U vindt de 3D lamineertechniek in vele REV'IT! producten.

PWR|shell 500D stretch
De stretch variant van de PWR|shell stof. Biedt maximale elastische steun aan het lichaam onder race omstandigheden.

Embo rundleder
Leder met een gecorrigeerde nerf is elke willekeurige volnerf ledersoort waarvan de oppervlakte is geschuurd of gepolijst om onvolkomendheden van de bovenzijde te verwijderen. De onvolkomendheden worden gecorrigeerd en een kunstnerf wordt erin gepreegd om het leer sterk te maken en lang te kunnen dragen.

Trilobal
Trilobal voering geeft comfort aan de laag die het dichtste zit bij de huid van de rijder, met zachte materialen die zowel ademend als flexibel zijn.

Cordura® 1000D
Duurzaamheid en hoge slijtvastheid zijn de belangrijkste kenmerken van deze kwalitatief hoogwaardige stof van DuPontTM. Cordura® is 3x scheurbestendiger en 3x meer slijtvast dan gewone nylon. Het smeltpunt bij 210ºC zorgt dat de stof bestand is tegen hoge temperaturen. Kleding van Cordura® biedt dus jarenlang bescherming en comfort.

Polyester
Polyester is een belangrijk basiselement van REV'IT! kleding, om dat het zorgt voor de flexibiliteit en het stijlvolle silhouet waar onze kleding om bekend staat.

PWR|shell 1200D
Dit nieuwe materiaal is de REV'IT! versie van Cordura®. Gemaakt van 100% polyamide garens, combineert PWR|shell de beste eigenschappen van Cordura® - hoog smeltpunt, geweldige scheurbestendig- en slijtvastheid en uitstekende duurzaamheid - met de unieke REV'IT! design handtekening. PWR|shell biedt hoogwaardige protectie voor iedere motorrijder. 1200D biedt de hoogste scheurbestendigheid.

Polyester rib
Polyester is een vaste waarde in REV'IT! kleding en zorgt voor het stijlvolle silhouet waar onze kleding bekend om staat. Deze polyestersoort heeft een speciale rib weefwijze voor optimale performance.

Cordura® 330D

REV’IT! WindBarrier®
Het REV’IT! WindBarrier® membraan is gelamineerd tussen twee aparte lagen stof: een rekbare buitenlaag en een zachte fleece binnenlaag. Deze combinatie blokkeert de wind en stoot water af. Dit voorkomt onderkoeling en verhoogt het comfort en de warmte voor de rijder.

Cordura® mesh

Aerocool
Aerocool stof heeft fantastische vochtregulerende eigenschappen waardoor uw huid droog en op een aangename temperatuur blijft in diverse omstandigheden.

Nylon Taffeta 210T
Een voeringstof gemaakt van Nylon garens. Deze voering isoleert goed en helpt de kleding waterbestendig te maken.

Schoeller FTC®-dynatec® 3-layer
Deze drielagen stof is speciaal ontwikkeld voor het maken van motorkleding. Het heeft een hoge slijtvastheid, biedt comfort en is gemakkelijk in onderhoud. Zie REV’IT! Hydratex® | 3L Pro membrane.

Nylon poplin
Deze Nylon stof is geweven in het specifieke poplin patroon.

Mesh
Deze gebreide stof met open structuur helpt de luchtstroom over de huid van de rijder te verbeteren, wat het comfort verbetert in warme weersomstandigheden.

3D air mesh
Deze gebreide stof heeft een open 3-dimensionale structuur die zorgt voor een goede ventilatie tijdens het rijden. 3D air mesh is een must have voor de echte tourrijder.

Clarino®
Deze synthetische stof wordt gemaakt van microvezels om een materiaal te maken dat weinig onderhoud nodig heeft, maar wel voor goede veiligheid zorgt. Voor de rijder die niet de zware protectie nodig heeft die andere stoffen kunnen bieden.

Pittards® goat Armortan® WR100X
Deze leren structuur bestaat uit microscopisch kleine vezels die willekeurig worden verstrengeld tot vezelbundels. Armortan® omsluit deze bundels met microscopisch kleine, keramische pantserplaatjes die slijtvaster zijn. Dit verhoogt de duurzaamheid van het geitenleer doordat het slijtage van conactoppervlaktes en materialen voorkomt. Het leer is ook speciaal bewerkt om de ademendheid en het totale comfort te verbeteren.

Polyamide
Polyamide - beter bekend als Nylon - is een verzameling van polymeren die een geweldige slijtvastheid en scheurbestendigheid hebben en ook een lage wrijvingscoëfficient, wat luchtweerstand verlaagt.

Zacht rekbaar PE
 
Teflon® coating
Deze water- en vuilwerende coating zorgt dat vuil geen kans krijgt om zich aan het oppervlak te hechten, wat u helpt uw kleding schoon te houden.

PWR|shell 500D
Dit nieuwe materiaal is de REV'IT! versie van Cordura®. Gemaakt van 100% polyamide garens, combineert PWR|shell de beste eigenschappen van Cordura® - hoog smeltpunt, geweldige scheurbestendig- en slijtvastheid en uitstekende duurzaamheid - met de unieke REV'IT! design handtekening. PWR|shell biedt hoogwaardige protectie voor iedere motorrijder.

Nubuck leder
Nubuck is een volnerf leersoort die op de nerf (bovenkant van de huid) licht wordt geschuurd waardoor er een fluweelachtige uitstraling en gevoel ontstaat. Nubuck lijkt op suède maar heeft een fijne textuur die dikker en slijtvaster is.

Microcellulair PU foam
Dit PU foam heeft een open celstructuur. Als er langzaam druk op het materiaal wordt uitgeoefend, blijft het zacht en flexibel, maar bij een plotselinge schok verhogen de open cellen in het materiaal versneld hun veerkracht wat het materiaal hard maakt en een betere protectie biedt.

Pittards® geitenleer Digital™ WR100X
Het Pittards® WR100X looiproces zorgt voor uitstekende waterafstoting en een zeer lage wateropname, wat zorgt voor grotere isolatievoordelen. De unieke Pittards® waterresistent technologie beperkt wateropname door de vezelstructuur. Dit garandeert een uitstekende grip en meer gevoel, zelfs onder de meest ongunstige condities. Het resultaat is optimale grip en maximale controle, rit na rit.

Micro polyester
Een voeringstof gemaakt van micro polyester, wat de admendheid verbetert van de laag die het dichtst bij de huid zit.

Schoeller®-dynatec 3-layer
Schoeller®-dynatec® is speciaal ontwikkeld voor het maken van motorkleding. Het heeft een hoge slijtvastheid, biedt comfort en is gemakkelijk in onderhoud.

SuperFabric®
SuperFabric® technolgie is een vooruitstrevend proces dat gewone stoffen verandert in unieke materialen met een hoge mate van bescherming. Meerdere beschermschildjes worden dicht op elkaar in de stof aangebracht, maar ze blijven wel gescheiden van elkaar om maximale flexibiliteit te geven. Deze micro beschermplaatjes geven een extra beschermingslaag, zonder gewicht toe te voegen en helpen voorkomen dat de onderliggende lagen stof afslijten. Superfabric® is vijf keer slijtvaster dan leer, maar weegt de helft minder.

Heavy Spandex
Deze zwaardere stretch stof wordt gebruikt op plaatsen waar de motorrijder kwetsbaar is, om de vorm van het lichaam op een comfortabele manier te volgen en de hoogste veiligheid te waarborgen.

PWR|shell rib
Deze PWR|shell stof is geweven in een speciaal rib patroon wat zorgt voor maximale steun waarbij het protectieniveau hoog blijft.

ES | Protectie definities

Engineered skin® ontwerp methode
De Engineered skin® handtekening die u vindt op bijna ieder REV'IT! kledingstuk, geeft uitdrukking aan onze toewijding aan veiligheid, kwaliteit en design. De naam Engineered Skin vat direct de REV'IT! design filosofie samen: ergonomische veiligheidsproducten ontwerpen naar de anatomische vorm van het menselijk lichaam. Dit design concept komt duidelijk naar voren in al onze motorkleding, van jassen tot sokken en van pakken tot balaclava's.

Iedere steek die door leer of stof wordt gezet doet afbreuk aan de duurzaamheid - maar dankzij de Engineered skin® constructie methode worden functionele materialen, waarvan prestaties worden verwacht, logischer geplaatst om de veilgheid te verbeteren. Door stiknaden te verleggen naar plaatsen met minder risico bij een ongeval, bieden onze producten meer bescherming. Kwalitatieve, duurzame en slijtvaste materialen zoals SuperFabric® worden ook geplaatst op de elbogen , knieën en schouders om draagcomfort en bewegingsvrijheid te behouden. Stretchmaterialen op deze plaatsen helpen REV'IT! de perfecte balans te creëren tussen draagbaarheid en veiligheid.

REV’IT! ontwikkelde Engineered skin® in 2001. Sindsdien hebben we de funtionele prestaties, constructie en pasvorm steeds verbeterd. Het resultaat is een assortiment dat steeds verder ontwikkelt en de extreme druk kan weerstaan in een grote verscheidenheid aan rij-omstandigheden. De innovatieve en lastige Engineered skin® constructie methode kan slechts door een klein aantal producenten worden verwerkt, die in staat zijn om te produceren volgens onze instructies en naar onze hoge kwaliteitseisen.

Isolatie definities

POLARTEC® Classic 100
Polartec® Classic 100 is buitengewoon licht, warm en ademend. Het 100% polyester velours heeft kleine luchtzakjes die de lucht -en dus lichaamswarmte- vasthouden. Polartec® Classic producten drogen snel om warmteverlies te minimaliseren. Ook na vaak wassen behouden deze producten hun isolerende anti-pilling eigenschappen.
uitneembaar 2-in-1 thermische voering & membraan
In deze kleding hebben we een thermovoering toegevoegd aan de uitneembare hydratex® | G-liner. Zo wordt het 1 laag die u gemakkelijk kunt uitnemen op warme, droge dagen en die u makkelijk toevoegt als u bescherming tegen kou en regen nodig heeft.

Nano silver tri-fleece voering
Deze voering bevat minieme zilveren deeltjes die ervoor zorgen dat reuk verdreven wordt en transpiratievocht snel wordt afgevoerd.
uitneembare Exkin® Air thermische binnenvoering
De Exkin® Air isolatielaag is een extreem lichtgewicht, zachte en warme, meerlagen-structuur die weinig extra dikte aan een jas, broek of handschoenen geeft. De optimale keuze om uw lichaam warm te houden; deze vulling is dun en heerlijk zacht, maar toch extreem warm. De CLO index (warmte-isolatie index) van Exkin® Air behoort tot de hoogste in de markt. Met maximale isolatie prestatie en haast geen volume is dit een van de top isolatiematerialen in de markt.

Thinsulate® CS40
Thinsulate® is een synthetische vezel die wordt gebruikt voor thermische isolatie in kleding. Thinsulate® vezels hebben een doorsnede van circa 15 micrometer, wat dunner is dan de polyester vezels die normaalgesproken worden gebruikt in isolatie voor kleding als handschoenen of winterjassen. Thinsulate® isolatie is zacht en samen te drukken.
uitneembare Thermolite® Plus thermische binnenvoering

Thermolite® Plus wordt gemaakt van polyester dat voor 80% van gerecycled materiaal is. Het is een kwalitatief hoogwaardig materiaal met een gemiddelde dikte voor thermische voering. Deze exlusieve mix van vezels houdt lucht en lichaamswarmte vast, waardoor de motorrijder warm blijft. Het materiaal blijft zacht en soepel en is niet volumineus, wat zorgt voor maximaal comfort en bewegingsvrijheid van de motorrijder.

Micro fleece
Micro fleece heeft een fijnere structuur dan normale fleece, waarbij het dezelfde voordelen biedt van geweldige isolatie en vochtafdrijvende droogte en comfort.

Thermolite® Active
Thermolite® Active geeft lichtgewicht warmte tegen minimale dikte. Een gepatenterd proces zorgt voor een geweldige duurzaamheid, vooral als het vochtig is, wat het perfect geschikt maakt voor sportieve kleding waarmee actief gereden wordt.

Fleece
Fleece voert transpiratie af van het lichaam, terwijl het een hoge isolatiewaarde heeft wat ervoor zorgt dat u warm en droog blijft in koude rij-omstandigheden.

Exkin® Air
De Exkin® Air isolatielaag is een extreem lichtgewicht, zachte en warme, meerlagen-structuur die weinig extra dikte aan een jas, broek of handschoenen geeft. De optimale keuze om uw lichaam warm te houden; deze vulling is dun en heerlijk zacht, maar toch extreem warm. De CLO index (warmte-isolatie index) van Exkin® Air behoort tot de hoogste in de markt. Met maximale isolatie prestatie en haast geen volume is dit een van de top isolatiematerialen in de markt.

Softshell
Dit innovatieve, technisch geweven materiaal heeft drie functionaliteiten in slechts een laag: isolatie, waterdichtheid en ademendheid.

Cynix® thermische binnenvoering
Cynix® is een meerlagen voeringsysteem gemaakt met een unieke ultrasonische technologie. Twee lagen Nylon Tafetta - met een top isolatielaag ertussen - zijn samengevoegd door de lagen met sonische vibraties aan elkaar te lassen (in plaats van het ouderwetse naaien). Deze thermo voering zorgt voor een top isolatie met een geweldige lichtgewicht souplesse.

Polar fleece
Fleece voert transpiratie af van het lichaam, terwijl het een hoge isolatiewaarde heeft wat ervoor zorgt dat u warm en droog blijft in koude rij-omstandigheden.

Thermolite® Plus
Thermolite® Plus wordt gemaakt van polyester dat voor 80% van gerecycled materiaal is. Het is een kwalitatief hoogwaardig materiaal met een gemiddelde dikte voor thermische voering. Deze exlusieve mix van vezels houdt lucht en lichaamswarmte vast, waardoor de motorrijder warm blijft. Het materiaal blijft zacht en soepel en is niet volumineus, wat zorgt voor maximaal comfort en bewegingsvrijheid van de motorrijder.

Schoeller®-PCM™
Schoeller®-PCM ™ houdt de lichaamstemperatuur van de motorrijder in de comfortzone. In tegenstelling tot zgn. passieve isolatie (binnenvoering van kleding), reageert het ademende "Phase Changing Material" (PCM ™ ) actief op temperatuurswijzigingen: als de lichaamstemperatuur stijgt, slaat Schoeller®-PCM™ de overtollige warmte op. Daalt de temperatuur dan wordt de opgeslagen warmte weer afgegeven om het lichaam te verwarmen. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door minuscule, met parrafine gevulde, microcapsules die continu actief zijn en hun dynamiek aanpassen aan de lichaamstemperatuur. Dit helpt de motorrijder een ideale lichaampstemperatuur te houden.

Thermolite®
Thermolite® isolatiemateriaal is erg zacht, met een zeer hoge isolatiecapaciteit. REV'IT! gebruit twee specifieke soorten Thermolite®: Thermolite® Plus en Thermolite® Active.

Kenmerken definities

Autofit taille en zoom
De autofit taille en zomen vallen nauwsluitend en passen elke rijder ongeacht de kledingmaat, zonder te knellen.
suede vizier wisser
 
GORE-TEX® Pro Shell Armacor® 3L
Pro Shell is een high-performance GORE-TEX® membraan, verbonden met een sterke buitenlaag en een speciaal ontwikkelde, robuuste voering. Speciale GORE-SEAM® tape technologie zorgt ervoor dat alle naden 100% waterproof zijn. Dankzij de gepatenteerde rasterstructuur met een geïntegreerde Kevlar® kern, biedt ARMACOR® producttechnologie extreme weerstand bij scheuren en slijten, maar is wel licht van gewicht. Het Everest GORE-TEX® Pro Shell jack zal u beschermen bij een val. Kortom: veiligheid en meer comfort onder alle weersomstandigheden. Deze kwalitatief hoogwaardige stof heeft ook een zonlicht reflecterende laag die, bij blootstelling aan direct zonlicht, de drager koeler houdt dan standaard zwarte stoffen.

Overlock naden
Een naad gemaakt met een overlock steek, over de rand van een of twee delen stof, voor een versierde omzoming.
aero cool 3D mesh voering

Zekere gripprint
Sure grip stof of leer heeft een print met een speciale structuur. Inzetjes van dit materiaal zorgen voor een goede, zekere grip bij het rijden onder zwaardere omstandigheden.

Storm manchet
Deze dubbele manchet is speciaal ontworpen om wind en water onder alle rijomstandigheden buiten te sluiten.

Climate control unit
De climate control unit is een ventilatiesysteem op de rug, dat actief en continu vocht van de huid afvoert naar de buitenste laag van de kleding. Het relatief grote oppervlak voor verdamping helpt de rijder zijn lichaamstemperatuur te controleren en droog en comfortabel te rijden.

Turtleneck met rits
Een colletje zonder omslag dat tegen de hals ligt, met rits.

EN343 goedgekeurd
EN343 refereert aan een standaard voor kleding die beschermt tegen de effecten van slecht weer, inclusief regen en sneeuw. Kleding met EN343 goedkeuring moeten waterafstotend zijn, ademend en uit sterke componenten bestaan (hoge treksterkte, scheurvast, sterke naden en weinig krimp).

3d airvent zone
De 3D airvent zone is strategisch geplaatst aan de voorzijde van de borst zodat transpiratievocht, bij lichamelijke inspanning, snel kan worden afgevoerd.

Uitneembare aero cool 3D mesh voering
Deze open 3D mesh zorgt voor een goede ventilatie tijdens het rijden. Het heeft extra geïntegreerde lijnen die vocht van het lichaam afvoeren. Zo blijft uw lichaam op temperatuur in extreme omstandigheden.

Naadloos in 3D rondbrei technologie
Naadloos 3D rondgebreide kleding biedt superieur comfort en is technisch functioneel voor een breed scala aan sportactiviteiten, waaronder motorrijden. 3D komt van de textuur en vorm van de rondbrei. Gemaakt op een ronde breimachine, wordt naadloze kleding super elastisch waardoor het zich optimaal naar het lichaam vormt. Omdat er nauwelijks naden zijn krijgt u optimaal draagcomfort en wordt het risico op breken van naden, steken laten vallen etc minder en dus wordt het kledingstuk duurzamer. Die naden die absoluut noodzakelijk zijn, worden met flatlock technologie gemaakt om ze zo plat mogelijk te houden. Het resultaat is de top in comfort en functionaliteit.

COOLMAX® mesh voering
Deze voering is gemaakt van COOLMAX®, een hightech stof die speciaal gemaakt is om dragers droog en comfortabel te houden. COOLMAX® mesh wordt gemaakt van polyester vezels met een vergrootte oppervlakte. Deze speciale multi-channel vezels vormen een transportsysteem dat transpiratievocht van de huid afvoert naar de buitenlaag van de stof, waar het snel kan verdampen. Dit geeft de drager een koel, comfortabel gevoel.
geïntegreerde transportzak

XL kuitritsen

stretch

Pittards® Digital™ gripprint
REV'IT! digital grip heeft een digitale print wat een geweldige grip geeft onder rij-omstandigheden waarin hoge prestaties worden verwacht.

Uitneembare voering
Een uitneembare mesh voering, die gewassen kan worden, met stretch inzetstukken voor meer draagcomfort.
XL kuitrits

Opening voor de electrische stekker van een verwarmd vest
Door deze opening kunt u de electrische stekker van uw verwarmde vest leiden.

Verstelbare protectorzakken
In dit type protectorzak kan de protector in verschillende posities worden geplaatst, om de beste vorm te vinden voor iedere rijder. Dit zorgt voor de beste persoonlijke pasvorm en rijcomfort.

Collar hook
Met de collar hook en lusje kunt u de voorkant van uw kraag terugbuigen en vastzetten waardoor verkoelende lucht over de keel en nek kan vloeien tijdens warmere periodes van het jaar, zonder dat hierbij de openstaande kraag flappert.

Comfort collar
Bij textiele jassen is de REV'IT! comfort collar een iets hogere kraag aan de voorzijde met extra zachte stof voor uw keel. In leren jassen wordt de binnenzijde van de kraag bekleed met extra zacht materiaal voor meer comfort aan uw nek.

Air spacer ribben
Air spacer ribben zijn ontworpen om een iselorende luchtlaag te creëren op de huid. De ribben zorgen voor een zeer goede luchtcirculatie en isolatie, waardoor het risico op afkoelen wordt voorkomen.

XL TIZIP® MasterSeal ritsen
De waterproof TIZIP® rits aan de voorzijde loopt over de volledige lengte, heeft pullers die twee kanten op kunnen en kan helemaal geopend worden om een makkelijke instap in het pak mogelijk te maken.

Apart draagbare hydratex® | G-liner
Deze waterproof coating wordt aan de binnenzijde van de voering aangebracht en de naden worden getaped om zeker te zijn dat de kleding waterproof is. De REV’IT! Hydratex® | G-liner coating wordt gebruikt bij producten die een basisniveau van bescherming moeten geven tegen alle weersinvloeden.

Speed hump

Isolatie guards
Isolatie guards houden de warmte dicht bij het lichaam vast, om onderkoeling te voorkomen. Een extra dikke guard vindt u bij de elleboog en knie, omdat buigpunten extra gevoelig zijn voor verlies van warmte.

Autofit boorden en zoom
De autofit boorden en zomen vallen nauwsluitend en passen elke rijder ongeacht de kledingmaat, zonder te knellen.

Airvent zone
Airvent zones zorgen ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd van plaatsen op het lichaam die het meeste transpireren: de oksel en de knieholte. De opengebreide mesh structuur garandeert een droog gevoel en draagcomfort.

Waterdichtheid & Ademendheid definities

Hydratex® | lite

Hydratex® | Lite biedt bescherming tegen alle weersinvloeden in één laag. De binnenzijde van de buitenstof heeft een waterproof coating met microporiën, die regen en wind tegenhoudt.
waterproof

GORE-TEX® Pro Shell
GORE-TEX® Pro Shell is de juiste keuze voor rijden in extreme omstandigheden. Gemaakt met de meest stevige, ademende, duurzaam waterproof en winddichte stoffen, voldoen GORE-TEX® Pro Shells aan de eisen van professionele motorrijders en serieuze hobbyisten. In de 3-laags constructie is een speciaal GORE-TEX® membraan stevig verbonden met een sterk buitenmateriaal en een robuuste voering. GORE-TEX® Pro Shell stoffen absorberen ook minder water in de buitenste laag stof.

Uitneembare GORE-TEX® Performance Shell LTD
GORE-TEX® Performance Shells zijn ontwikkeld voor ademend comfort en duurzame water- en windproof bescherming voor tourrijders. Bij de zgn. LTD (Liner-to-Drop) constructie kan het membraan eenvoudig uit de jas of broek gehaald worden.
De binnenzijde van de 3-Layer constructie heeft een gebreide stof voor draagcomfort, esthetiek en duurzame slijtvastheid. Deze laag is bevestigd aan een speciaal GORE-TEX® membraan en een derde laag: de buitenstof. Deze 3-Layer constructie bevindt zich dus direct onder de buitenstof, waarbij geen verdere voering nodig is. Het resultaat: een uitneembare voering met minder gewicht en volume. Een aantrekkelijk kledingstuk voor tourrijders voor alle weersomstandigheden; draag het membraan als het nodig is of neem het mee in de opbergzak als u gaat voor maximale ventilatie.
Waterafstotend en windproof panel aan de voorzijde

Winddicht

GORE-TEX® Performance Shell Z-liner
GORE-TEX® Performance Shells zijn ontwikkeld voor ademend comfort en duurzame water- en windproof bescherming voor tourrijders. In de  Z-Liner constructie bij de GORE-TEX® Performance Shells, wordt een GORE-TEX® membraan vastgezet aan een lichtgewicht dragerstof.

Deze Z-Liner zit los tussen de buitenstof en de voering van de jas of broek. Hiermee wordt een zeer functioneel, aantrekkelijk kledingstuk gemaakt dat aan de eisen voldoet van de tourrijder in alle weersomstandigheden.
Waterafstotend en windproof panel aan de voorzijde en mouwen

Waterafstotende en windproof panels

GORE-TEX® membraan
Het GORE-TEX® membraan is het hart van alle GORE-TEX® handschoenen. Het bevat meer dan 1.4 miljard microscopisch kleine poriën per cm2. Deze poriën zijn 20.000 keer kleiner dan een waterdruppel, maar 700x groter dan een waterdampmolecule. Hierdoor is het GORE-TEX® membraan volledig waterproof aan de buitenzijde, maar laat het wel transpiratie(damp) van binnenuit door. Een vetafstotende substantie wordt in het membraan verwerkt, waardoor het membraan niet kan worden aangetast door huidvet en insectenresten.

Uitneembare hydratex® | G-liner
Waterproof hydratex® | G-liner coating wordt aan de binnenzijde van de voering aangebracht en de naden worden getapet om er zeker van te zijn dat het kledingstuk waterproof is. De REV’IT! hydratex® | G-liner coating wordt toegepast bij producten die een basisbescherming bieden tegen alle weersinvloeden. Bij de meeste producten kan de  G-liner niet uitgenomen worden. Maar nu hebben we de G-liner uitneembaar gemaakt en hebben we een mesh voering toegevoegd om te voorkomen dat het materiaal aan de huid plakt. Dit biedt extra comfort, terwijl de eigenschappen van de G-liner bewaard blijven.
Waterafstotend en windproof op de rug van de hand

Hydratex® | Z-liner
Er wordt een waterproof filmlaag op een dragerstof gelamineerd om het hydratex® | Z-liner membraan te maken. De drager beschermt het membraan tegen beschadigingen en de naden van het membraan worden getaped om te zorgen dat het waterproof wordt. De Z-liner bevindt zich tussen de voering en de buitenstof. Het REV’IT! Hydratex® | Z-liner membraan wordt gebruikt in kleding waarvan een hoog niveau van bescherming wordt vereist bij alle weersinvloeden.

Uitneembaar hydratex® | 3L
Een drielagen constructie waarbij aan beide zijdes van het membraan beschermend trico is gelamineerd. Dit resulteert in een waterproof en ademend membraan dat bovendien erg duurzaam is. Dit type membraan biedt ook maximale flexibiliteit omdat het uit de kleding kan worden verwijderd: draag het membraan in de kleding als het weer daarom vraagt, of stop het in de opbergzak als u maximale ventilatie wenst.

Hydratex® | 3L
Een drielagen constructie waarbij aan beide zijdes van het membraan beschermend trico is gelamineerd. Dit resulteert in een waterproof en ademend membraan dat bovendien erg duurzaam is. Dit type membraan biedt ook maximale flexibiliteit omdat het uit de kleding kan worden verwijderd: draag het membraan in de kleding als het weer daarom vraagt, of stop het in de opbergzak als u maximale ventilatie wenst.

Hydratex® | G-liner
Deze waterproof coating wordt aan de binnenzijde van de voering aangebracht en de naden worden getaped om zeker te zijn dat de kleding waterproof is. De REV’IT! Hydratex® | G-liner coating wordt gebruikt bij producten die een basisniveau van bescherming moeten geven tegen alle weersinvloeden.

Hydratex® | 3L PRO
Een drielagen stof. Het innovatieve Hydratex® | 3L PRO membraan bestaat uit drie functionele lagen, die aan elkaar gelamineerd worden tot een enkele sterke laag die beschermt tegen alle weersinvloeden. Een waterproof membraan wordt direct tegen de binnenzijde van de slijtvaste buitenstof gelamineerd en een beschermende voering, die tegen het membraan wordt gelamineerd, voorkomt beschadigingen. Waterafstotend, lichtgewicht en hoge ademendheid zijn de voordelen van het drielagen systeem.

GORE-TEX® X-trafit™
Met de GORE-TEX® X-TRAFIT™ producttechnologie heeft Gore alle beste eigenschappen in één motorhandschoen samengebracht: optimale grip voor veiligheid, duurzame waterdichtheid voor droge handen en ademendheid voor het ideale warmte comfort. Het geheim van GORE-TEX® motorhandschoenen met X-TRAFIT™ producttechnologie is hun innovatieve gelaagde constructie. De binnenvoering, de GORE-TEX® insert en de buitenstof worden met een innovatieve technologie aan elkaar bevestigd, waarbij de eigenschappen van de aparte lagen in tact blijven. Het resultaat: 3-laags comfort, 1-laags gevoel.

WindBarrier®
Het REV'IT! WindBarrier® membraan wordt tussen twee aparte lagen stof gelamineerd: een rekbare buitenstof en een zachte fleece binnenlaag. Deze combinatie houdt wind tegen en helpt water af te stoten. Het tegenhouden van wind en regen voorkomt onderkoeling en verhoogt het comfort en de warmte voor de rijder.

Hydratex® | Pro Touch
Bij Hydratex® Pro Touch worden de voering, het membraan en de buitenstof op innovatieve wijze aan elkaar gelamineerd op de vingertoppen en de handpalm, wat zorgt voor waterdichtheid en ademendheid. Een kleverig materiaal wordt alleen aangebracht op die plaatsen die cruciaal zijn om de lagen perfect te assembleren, waarbij de handschoen gevrijwaard wordt van sensibiliteitsproblemen. Hierdoor heeft u het comfort van 3 lagen, maar de superieure sensibiliteit van slechts 1 laag op de strategische plaatsen waar een perfecte grip nodig is. Plus, uw voering blijft in de handschoen als u uw handschoenen uittrekt.
Het principe van hydratex®: micro poriën klein genoeg om waterdruppels buiten te houden, maar groot genoeg om waterdamp te laten ontsnappen.

Opbergmogelijkheden definities

Borstzak

Membraan opbergzak
In deze zak kunt u uw membraan veilig opbergen en heeft u het membraan binnen handbereik waardoor u het eenvoudig weer kunt terugplaatsen als het nodig is.

Pasvorm definities

Ergonomisch design

Protectie definities


SuperFabric® PU geïnjecteerde knokkel

Albany rundleder hardshell knokkel

Volledig geperforeerd EVA foam
EVA is een van de materialen die ook bekend staan als dempingsshuim. EVA wordt gebruikt als schokabsorptie in vele REV'IT! producten.

SP | protec manchet

EN471
EN471 is een Europese norm voor de materialen, kleur en weerkaatsingsgraad van beschermende kleding. Doel van de norm is om de drager van beschermende kleding zeer zichtbaar te maken zowel in daglicht, als bij verlichting door koplampen.
schoeller®-keprotec® op de rug van de hand

Knox® Flexiform CE protectie
Deze CE-goedgekeurde protectoren worden gemaakt van lichtgewicht, flexibel PU in een 3-dimensionale vorm, wat ze zeer zacht en flexibel maakt. Da afwerking is glad en de randjes zijn dun, wat Knox® Flexiform CE protectoren een uitstekende keuze maakt voor zowel leren als textiele kledingstukken. Ze geven de rijder flexibiliteit en totale bewegingsvrijheid, met 2 buigpunten voor bewegingsruimte en 12 gaten voor ademendheid. De binnenzijde heeft luchtkanalen om te helpen met het afvoeren van warmte, wat de rijder comfortabel en koel houdt, maar toch een uitstekende bescherming biedt.

CE prepared for SaS Tec® CE heup protector

Knox® Lite ladies CE protectie
Deze CE-goedgekeurde protectoren zijn kleiner, lichter en dunner, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor dames motorkleding. Gemaakt van lichtgewicht, flexibel PU en uitgevoerd in een 3-dimensionale vorm, zijn de Knox® Lite CE damesprotectoren zeer zacht en flexibel. De gladde afwerking van deze dunne, lichtgewicht protectoren maken het een uitstekende keuze voor kleding waarbij de protectoren nauwelijks zichtbaar mogen zijn of worden gevoeld door de drager. Knox® Lite geeft de vrouwelijke motorrijder flexibiliteit en totale bewegingsvrijheid, met 2 buigpunten voor meer bewegingsruimte en 12 gaten voor ademendheid. De binnenzijde is zacht en glad voor extra comfort, terwijl een uitmuntende protectie wordt geboden.

ProLife® dames CE protectie
Officiële testen wijzen uit dat ProLife® de protectienormen die zijn vastgelegd in de CE richtlijnen ver overstijgen. Het gebruikte materiaal, een elastomeer, is het resultaat van jaren onderzoek en ontwikkeling. Met een technologisch proces wordt het materiaal microporeus gemaakt waarbij de microporeuze cellen onder hoge druk met lucht worden gevuld, die niet kan ontsnappen. Hierdoor is het materiaal licht, flexibel en buitengewoon schokdempend. REV'IT! gebruikt al vanaf het begin de voorgevormde ProLife® 3D CE protectoren in REV'IT! motorkleding.

Geperforeerd EVA foam
EVA is een van de materialen die ook bekend staan als dempingsshuim. EVA wordt gebruikt als schokabsorptie in vele REV'IT! producten.

Thermische gelmaineerd
Een lamineermethode waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte om materialen te verbinden zodat de naden sterker zijn en minder kwetsbaar bij een ongeval.

PWR|yarn
PWR|yarn is een 100% nylon garen met een unieke interne bindwijze die ervoor zorgt dat het zeer duurzaam is, een hoge trek- en breeksterkte heeft en de ultieme slijtvastheid. De sterkte komt van de unieke structuur van een driedraads garen met een extra 4e draad erin verwerkt. Deze 4e draad wordt verhit om met de 3 andere draden verbonden te worden, zodat het garen nooit zal rafelen of splijten. Naden met PWR|yarn houden zelfs onder de meest extreme situaties en zijn perfect voor buitennaden op handschoenen en kledingstukken.

SaS Tec® CE protectie
SaS Tec® uitrusting biedt de best mogelijke protectie bij een dynamische impact. De protectoren zijn gemaakt van een nieuw polyurethaan foam materiaal zonder harde schaal of randen, dat de vereiste CE-normen met 50% overstijgt. De gesloten luchtcellen werken met behulp van progressieve absorptie: als er zachte druk op het materiaal wordt uitgeoefend, blijft het materiaal zacht en flexibel maar bij een plotselinge schok reageren de cellen in het materiaal met versnelde veerkracht, wat een beschermend schild geeft daar waar de rijder dit het meeste nodig heeft.

SP | protec
Naadloze protectie delen. Met een thermische lamineertechniek brengt REV'IT! foam protectiepanels aan op high-impact zones, zoals de schouders en heupen. Door stiknaden te vermijden wordt de veiligheid verhoogd, aangezien naden het meest kwetsbare deel zijn bij motorkleding. Bovendien ziet de kleding er hierdoor veel geraffineerder uit.

Dual-comp protector
TPU aluminimum protector voor de schouders, ellebogen en knokkels. De dual-comp protector bestaat uit een 3D voorgevormde honingraatstructuur van TPU materiaal, afgewerkt met een aluminium schild dat tegen hoge krachten bestand is, voor het ultieme doorglijden. Dit lichtgewicht 'hard part' verhoogt het veiligheidsniveau aanzienlijk, zonder gewicht toe te voegen van traditionele plastic hard parts. Bij het gevecht met de G-krachten, telt iedere gram! Onder de schouders en ellebogen hard part zit een ergonomisch gevormd, CE goedgekeurde protector die perfect is gepositioneerd om een maximale weerstand te geven bij impact, waarbij er voldoende bewegingsvrijheid blijft.

Kevlar® stiknaden
Deze Kevlar® draad versterkt de stiknaden van onze Kevlar® producten. Genaaide stiknaden zijn van oudsher een kwetsbare plek tijdens een val en deze draad helpt dat risico zo laag mogelijk te maken. (Zie Kevlar®)

Temperfoam®
Zelfvormend schuim dat weliswaar niet CE goedgekeurd is, maar toch een groot aantal schok absorberende eigenschappen heeft. Dit product wordt gebruikt op plaatsen waar beweeglijkheid en pasvorm een eerste vereiste zijn, zoals op de heupen. Temperfoam® is er zowel in een dichte als in een geperforeerde uitvoering.

ProLife® CE protectie
Officiële testen wijzen uit dat ProLife® de protectienormen die zijn vastgelegd in de CE richtlijnen ver overstijgen. Het gebruikte materiaal, een elastomeer, is het resultaat van jaren onderzoek en ontwikkeling. Met een technologisch proces wordt het materiaal microporeus gemaakt waarbij de microporeuze cellen onder hoge druk met lucht worden gevuld, die niet kan ontsnappen. Hierdoor is het materiaal licht, flexibel en buitengewoon schokdempend. REV'IT! gebruikt al vanaf het begin de voorgevormde ProLife® 3D CE protectoren in REV'IT! motorkleding.

PU geïnjecteerde vingerknokkels
REV'IT! handschoenen hebben beschermende delen op de vingers en knokkels, die gemaakt worden van een hard PU beschermend, samengesteld materiaal om uw handen zo goed mogelijk te beschermen bij een botsing.

CE prepared for
Kleding met dit label heeft zakken waarin CE protectoren kunnen worden gestoken. CE protectoren kunnen apart worden gekocht en aan de kleding worden toegevoegd, om uw kleding aan te passen aan de bescherming die u nodig heeft.

SuperFabric® panel
SuperFabric® technolgie is een vooruitstrevend proces dat gewone stoffen verandert in unieke materialen met een hoge mate van bescherming. Meerdere beschermschildjes worden dicht op elkaar in de stof aangebracht, maar ze blijven wel gescheiden van elkaar om maximale flexibiliteit te geven. Deze micro beschermplaatjes geven een extra beschermingslaag, zonder gewicht toe te voegen en helpen voorkomen dat de onderliggende lagen stof afslijten. Superfabric® is vijf keer slijtvaster dan leer, maar weegt de helft minder.

CE keurmerk
Het CE keurmerk geeft aan dat de protectie/protectoren voldoen aan de minimale vereisten voor gezondheid en veiligheid zoals omschreven in de Europese richtlijnen voor persoonlijke beschermingsuitrustingen (89/686EEC) en zijn getest in overeenstemming met de Europese standaard voor schokbeschermers (EN1621.1/97). REV'IT! kleding met het CE keurmerk is uitgerust met CE goedgekeurde protectoren.

Carbon hard-shell vingerknokkels
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt carbon gemaakt van een materiaal gebaseerd op koolstof (Carbon in het Engels), wat een aanzienlijk lagere dichtheid heeft dan staal. Het is ook beter bestand tegen scheuren en heeft een lage expansie coëfficient. Het lichte gewicht van carbon, de grote sterkte en stijfheid maken het zeer geschikt als materiaal voor beschermende kleding.

PU knee slider type X
REV'IT! PU knee sliders type X zijn ontworpen voor motorrijders die een slider willen die goed contact geven met de weg en soepel over het asfalt glijden. Gemaakt van beproefd Duitse TPU componenten zijn deze knee sliders zeer duurzaam. Voorgevormd voor de rechter en linker knie passen ze perfect bij alle REV'IT! lederen broeken en pakken. Sterk klittenband houdt de sliders steeds op hun plaats.

Hard-shell knokkel overtrokken met aramide
Aramide is de basis grondstof van Kevlar®. De vezels werken samen om een extreem duurzame stof te maken die zeer flexibel is. (zie Kevlar®)

Dual-comp knee slider type A
De nieuwe dual-comp knee sliders type A worden gemaakt van een TPU samengesteld materiaal, gecombineerd met een extra duurzaam PA6 component. Speciaal ontwikkeld voor racers die hoge eisen aan sliders stellen, geven deze kwalitatieve materialen een goede feedback; ze zijn duurzaam zonder afbreuk te doen aan het gevoel op het asfalt. Elk van de sliders is anatomisch gevormd voor of de rechter- of de linkerknie en kwalitatief hoogwaardig, sterk Velcro klittenband bevestigt de sliders aan het pak, waarbij je er zeker van kunt zijn dat ze blijven zitten waar ze zitten moeten. Type A sliders zijn er in drie kleuren, zodat je altijd een kleur hebt die bij je pak past en de kleuren worden door en door aangebracht waardoor het design zichtbaar blijft, zelfs als de slider afslijt.

Knox® CE protectie
Planet Knox Limited heeft zich als bedrijf gespecialiseerd in innovatieve, kwalitatief hoogwaardige, CE-goedgekeurde protectoren, waarbij men zich van oudsher richt op het produceren van schokprotectoren speciaal voor motorrijders. Knox® protectie wordt toegepast in vele REV'IT! producten, waaronder onze Integration producten en biedt zeer effectieve bescherming die zeer duurzaam is, lichtgewicht en flexibel.

Thermisch gevormde scheenplaat
Omdat het scheenbeen een zeer kwetsbare plaats is op de motor en deze een precieze pasvorm vereist, wordt met behulp van warmte de scheenplaat gevormd. De REV'IT! scheenplaat past zich precies aan uw lichaam aan voor optimale bescherming.

TPR hard-shell knokkel
Deze knokkel protectoren zijn gemaakt van thermoplastic rubber (TPR). TPR combineert de verwerkbaarheid van kunststof met de duurzaamheid van rubber, terwijl er een lichter en beter te vormen materiaal ontstaat. TPR is uitstekend bestand tegen buigen en breken, waardoor het een perfect beschermend materiaal is voor hard-shell knokkel protectoren.

Veiligheids stiknaden
Stiknaden kunnen de zwakste schakel zijn in motorkleding, omdat ze kunnen scheuren. Dit kan echter voorkomen worden door de veiligheidsstiktechniek. REV'IT! gebruikt veiligheids stiknaden op plaatsen in de kleding waar een hoger risico op schade is (richtlijn bepaling van risicocategorie in zones 13595-1:2002).

TPU hard-shell vingerknokkels
Thermoplastisch Urethaan (TPU) is een zeer duurzaam synthetisch materiaal dat in veel REV'IT! producten wordt gebruikt als bescherming en voor waterdichtheid.

XXX hardshell (vinger) knokkel(s)
Bescherming op de vingers en knokkels, gemaakt van een hard beschermend samengesteld materiaal dat schokken bij een hoge snelheid kan weerstaan om uw handen te beschermen.

Dual comp palm slider
Een nieuwe palm slider, gemaakt van een duurzame, slijtvaste compound aan de palmzijde van de handschoen. De palm slider zorgt ervoor dat de handschoen glijdt als de handpalm in aanraking komt met het asfalt en hij voorkomt dat de handschoen weerstand biedt.

TPU hard-shell knokkel

Thermo gevormde protector
De thermo gevormde schouder protectoren zien er niet alleen heel mooi uit, ze maken de jas ook veiliger doordat er een extra laag is bevestigd op de schoulder om de buitenstof van de jas te beschermen. Onder het thermo gevormde deel zorgen CE goedgekeurde protectoren voor een optimale protectie van de schoulders.

PU geïnjecteerde knokkel
REV'IT! handschoenen hebben beschermende schildjes op de vingers en knokkels, die gemaakt worden van een hard PU beschermend, samengesteld materiaal om uw handen zo goed mogelijk te beschermen bij een botsing.

Gepeforeerd Temperfoam®
Zelfvormend schuim dat weliswaar niet CE goedgekeurd is, maar toch een groot aantal schok absorberende eigenschappen heeft. Dit product wordt gebruikt op plaatsen waar beweeglijkheid en pasvorm een eerste vereiste zijn, zoals op de heupen. Temperfoam® is er zowel in een dichte als in een geperforeerde uitvoering.

EVA foam
EVA is een van de materialen die ook bekend staan als dempingsshuim. EVA wordt gebruikt als schokabsorptie in vele REV'IT! producten.

Ventilatie definities

VCS | panels

VCS | speed hump voorbereid voor hydra bag
REV’IT! heeft haar geventileerde speed hump nog verder verbeterd, met een nieuw design dat coureurs de mogelijkheid biedt om er een hydra bag in te stoppen. De REV'IT! geventileerde speed hump heeft een luchtinlaat bovenop de hump en het geperforeerde schuim in de lederen speed hump is ontwikkeld om lucht door de kleding te laten stromen, waarbij het zich over de rug van de rijder verspreidt voor comfortabele ventilatie. Extra koeling van dat gebied is vooral heel prettig nu steeds meer rijders een rugprotector dragen. En nu kunnen rijders, met een hydra bag in de speed hump, ook nog vocht blijven innemen tijdens races en lange ritten.

VCS | zippers
De VCS ritsen bevinden zich op strategische plaatsen, waar ze zorgen voor een optimale luchtstroming om het lichaam te koelen. De luchtstroom kan worden geregeld door de ritsen te openen of sluiten.

GORE™ LOCKOUT™
Deze nieuwe gepatenteerde en duurzame waterproof sluiting voor GORE-TEX® motorkleding biedt comfortabele bescherming tegen water, zonder tanden. LOCKOUT™ is een eenvoudige, makkelijk te gebruiken sluiting die kan worden gebruikt aan de voorzijde, bij een zak of als ventilatiesluiting. Met de unieke LOCKOUT™ geen gedoe meer: uitsluitend zeer betrouwbare en comfortabele waterdichtheid.

VCS | zipper
De VCS ritsen bevinden zich op strategische plaatsen, waar ze zorgen voor een optimale luchtstroming om het lichaam te koelen. De luchtstroom kan worden geregeld door de ritsen te openen of sluiten.

VCS | pockets
Ventilatie en zak gecombineerd, wat een groter ventilatie-oppervlak geeft. Deze zakken hebben een extra sterke mesh voering en kunnen worden gebruikt als zak of als ventilatie. U vindt ventilatiezakken op diverse REV'IT! producten.

VCS | speed hump
De REV'IT! geventileerde speed hump heeft een luchtinlaat bovenop de hump. Het geperforeerde foam binnenin de lederen speed hump is ontworpen om lucht door het pak te laten stromen en over de rug van de rijder te verspreiden voor comfortabele ventilatie. Extra koeling van dit gebied is tegenwoordig vooral nuttig omdat rijders steeds vaker rugprotectoren dragen.

VCS | direct
Dit ventilatiesysteem leidt lucht direct door het geïntegreerde membraan waardoor frisse lucht het kledingstuk kan instromen.

VCS | panel
Verwijderbare panelen voor optimale ventilatie. Ventilatie is fijn op warmere dagen, maar niet zo gewenst in koud weer. Met verwijderbare ventilatiepanels, kunt u zelf beslissen: ze kunnen makkelijk worden verwijderd voor volledige ventilatie van de jas.

VCS | garage
De VCS ritsen bevinden zich allemaal op strategische plaatsen om het lichaam met lucht te koelen. De luchtstroom kan worden geregeld door de ritsen te openen of sluiten. REV'IT! heeft nu een extra brede waterdichte rits ontwikkeld met een geïnjecteerde garage. Deze garage is een overkapping voor de rits om de waterdichtheid en de luchtstroom te optimaliseren. Deze garage vangt de wind op en leidt deze direct in de rits. De rits kan op de buitenstof worden gelamineerd in plaats van genaaid voor maximale waterdichtheid en een stijlvol uiterlijk.

Verstelmogelijkheden definities

dubbele verstel straps

Flexisnap XL
De REV'IT! flexisnap maakt het mogelijk om de omtrek van de kraag makkelijk aan te passen aan de persoonlijke wensen van iedere rijder. Een jas wordt vaak in meerdere seizoenen gedragen en met de flexisnap is het mogelijk om de kraag in een handomdraai te verstellen. Tijdens de winter geeft een wijdere kraag de mogelijkheid om de jas te combineren met een balaclava of windkraag, terwijl een wijdere kraag in de zomer meer verkoelende wind in de kraag toelaat. De flexisnap is verkrijgbaar met 5 of 7 posities (XL).

UTA | tabs
Ultra dun verstelbandje op de manchet of enkel. Dankzij de lamineertechnologie is het materiaal van deze UTA | tab extra dun. Hierdoor kunt u uw handschoen makkelijk over de mouw van uw jas dragen, waar veel rijders de voorkeur aan geven. Deze technologie vindt u in de meeste jassen van onze collectie en ook op de enkels van textiele broeken.

UTA | tab
Ultra dun verstelbandje op de manchet of enkel. Dankzij de lamineertechnologie is het materiaal van deze UTA | tab extra dun. Hierdoor kunt u uw handschoen makkelijk over de mouw van uw jas dragen, waar veel rijders de voorkeur aan geven. Deze technologie vindt u in de meeste jassen van onze collectie en ook op de enkels van textiele broeken.

Flexisnap
De REV'IT! flexisnap maakt het mogelijk om de omtrek van de kraag makkelijk aan te passen aan de persoonlijke wensen van iedere rijder. Een jas wordt vaak in meerdere seizoenen gedragen en met de flexisnap is het mogelijk om de kraag in een handomdraai te verstellen. Tijdens de winter geeft een wijdere kraag de mogelijkheid om de jas te combineren met een balaclava of windkraag, terwijl een wijdere kraag in de zomer meer verkoelende wind in de kraag toelaat. De flexisnap is verkrijgbaar met 5 of 7 posities (XL).
verstelbare schouderbanden.

Voering definities

GORE-TEX® Push-Pull tri-fleece voering
Deze voering voor handschoenen geeft niet alleen extra warmte zonder extra volume, de voering onttrekt actief vocht aan de handen en 'duwt' het naar de buitenste laag van de handschoen om te voorkomen dat uw handen vochtig worden en dus koud.

Tri-fleece voering
Deze polyester tricot stof wordt gebruikt voor de voering van handschoenen en wordt opgeruwd om extra warmte te geven zonder volume toe te voegen. De voering voert vocht af zodat de handen niet vochtig worden.

Aramide voering
Aramide is de basis grondstof van Kevlar®. De vezels werken samen om een extreem duurzame stof te maken die zeer flexibel is. (zie Kevlar®)

 

Zichtbaarheid definities

Gelamineerd reflecterend logo

Gelamineerde reflectie
Reflecterende delen zorgen voor een uitstekende zichtbaarheid vanuit alle hoeken, waardoor de motorrijder nagenoeg altijd zichtbaar is. Om een fraaiere look te creëren worden de reflecterende panelen op de stof gelamineerd. Hierdoor worden stiknaden overbodig wat de kleding veiliger maakt.

Gratis Verzending!

Alle topmerken onder 1 dak

Veilig betalen

Track & Trace verzenden

14 dagen bedenktijd

Sparen voor korting
 
CO2 Vriendelijk

klantenbeoordelingen

Veilig betalen en Veilig verzenden

Partner Points

Adres:

Telfordstraat 16
8013 RM 
Zwolle 


Volg ons ook op:
Volg ons op Facebook  Volg ons op Twitter  Volg ons op Google Plus